Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Χάλασε το γάλα σου; Το καπάκι θα σου πει!


Χάλασε το γάλα σου; Το καπάκι θα σου πει!Ερευνητικές ομάδες των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, του Μπέρκλεϊ και του Εθνικού Πανεπιστημίου Chiao Tung στην Ταϊβάν ανακάλυψαν μια νέα πατέντα που «αντιλαμβάνεται» τα επίπεδα βακτηρίων στο γάλα.
Πρόκειται για ένα ειδικά διαμορφωμένο πώμα που έχει κατασκευαστεί με την τεχνολογία του 3D Printing και είναι εφοδιασμένο με μικροσκοπικούς αισθητήρες, ο ρόλος των οποίων είναι να μάς ενημερώνουν για την καταλληλότητα ή μη κατανάλωσης του περιεχομένου μιας συσκευασίας με γάλα. Η χρήση του είναι πανεύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται είναι ένα γύρισμα πάνω κάτω της συσκευασίας και οι αισθητήρες θα κάνουν όλη την υπόλοιπη δουλειά!
Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο του Πάσχα

 Ο προγραμματισμός των αγορών μας, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευση των πρώτων υλών μας βοηθάνε σ’ αυτή τη...