Σύμφωνα με τη νέα Υγειονομική Διάταξη 96967/ 2012 (ΦΕΚ 2718/ ΤΕΥΧ. Β/ 08-10-2012,άρθρο 9)
"Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών πρέπει να
εξασφαλίζουν ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της κείμενης Εθνικής και
Κοινοτικής Νομοθεσίας και ειδικότερα ότι:
• Οι χειριστές τροφίμων εκπαιδεύονται σχετικά με την υγιεινή και
ασφάλεια των τροφίμων ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης
και τις εκτελούμενες εργασίες.
• Οι υπεύθυνοι για την κατάρτιση και τη διατήρηση της διαδικασίας
βάσει των αρχών HACCP ή για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής πρακτικής
εκπαιδεύονται κατάλληλα για την εφαρμογή τους. Η εκπαίδευση του προσωπικού
πρέπει να τεκμηριώνεται με κατάλληλο αρχείο που θα διατηρείται στο αρχείο προσωπικού, σύμφωνα με το άρθρο 6
της παρούσας. "