Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο κρυφός κίνδυνος από την κατανάλωση επεξεργασμένων κρεάτων

Η κατανάλωση δύο μόλις κομματιών μπέικον ή ενός λουκάνικου την ημέρα, επιφυλάσσει μεγαλύτερο κίνδυνο από αυτόν που θα μπορούσατε να φανταστείτε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, μόλις 50 γρ. επεξεργασμένου κρέατος την ημέρα, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός δυνητικά θανατηφόρου καρκίνου στο πάγκρεας κατά 19%.

Όπως εξηγούν στην επιστημονική τους έκθεση, το κύριο πρόβλημα με τον καρκίνο στο πάγκρεας είναι ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί.

Αφενός, γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εξέταση για τον εντοπισμό αυτού του τύπου καρκίνου και αφετέρου γιατί όταν ένας ασθενής εμφανίζει συμπτώματα όπως ίκτερο, κοιλιακό άλγος και απώλεια βάρους, συνήθως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα έως ότου ο καρκίνος έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι ο καρκίνος του παγκρέατος είναι τόσο δύσκολο να εντοπιστεί νωρίς, θα πρέπει να μας κάνει να δίνουμε ακόμη μεγαλύτερη σημασία στα ποσοστά της παχυσαρκίας και να αναγνωρίζουμε ότι η καλή διατροφή είναι το κλειδί της πρόληψης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Φ.Ε.Τ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ “CHOCO SLIM”

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (Ε.Φ.Ε.Τ.), µε αφορµή την προώθηση  προϊόντος µεταξύ άλλων και µέσω τηλεοπτικών εκποµπών µε την εµπορική...