Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι. ΕΦΕΤ

Μεγάλος αριθμός τροφιμογενών λοιμώξεων έχει διεθνώς καταγραφεί ως αποτέλεσμα ακατάλληλου χειρισμού τροφίμων στο σπίτι. O ΕΦΕΤ σε συνέχεια των δύο οδηγών υγιεινής έναντι του SARS-CoV-2 που δημοσίευσε, έναν για τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και έναν τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς και του προφίλ επικινδυνότητας για τον ίδιο ιό, επέλεξε 40 αντιπροσωπευτικές ερωτήσεις καταναλωτών και τις απαντάει, με τη συμβουλευτική συνδρομή διακεκριμένων ακαδημαϊκών, με τρόπο απλό και κατανοητό στο 25σέλιδο εγχειρίδιο «Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι» το οποίο είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ.
Για να απαντηθούν οι ερωτήσεις, ομαδοποιήθηκαν ακολουθώντας τα παρακάτω πέντε «κλειδιά» ορθής υγιεινής πρακτικής και ασφάλειας τροφίμων, σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκειμένου τα τρόφιμα να καταναλώνονται με ασφάλεια στο σπίτι:
 
1)         Καθαρισμός
2)         Διαχωρισμός
3)         Επαρκής θέρμανση
4)         Επαρκής ψύξη/κατάψυξη
5)         Επιλογή κατάλληλων πρώτων υλών και νερού

Δείτε εδώ το εγχειρίδιο του ΕΦΕΤ “Τρώγοντας με ασφάλεια στο σπίτι”.

ΕΦΕΤ: Ενημέρωση των καταναλωτών για την εορταστική περίοδο του Πάσχα

 Ο προγραμματισμός των αγορών μας, η συνειδητή επιλογή τροφίμων και ο σωστός χειρισμός και αποθήκευση των πρώτων υλών μας βοηθάνε σ’ αυτή τη...