Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011

Μολυσμένα πεπόνια προκάλεσαν το θάνατο 13 ανθρώπων στις ΗΠΑ


Συνολικά 13 άτομα πέθαναν και ακόμη 72 μολύνθηκαν στις ΗΠΑ από λιστερίωση, αφού έφαγαν μολυσμένα πεπόνια.

Η λιστερίωση είναι μια λοίμωξη που προκαλείται από κοινό συμβιωτικό οργανισμό, ο οποίος βρίσκεται στο νερό, τα βιομηχανικά επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κόπρανα κατοικίδιων και άγριων ζώων και εκδηλώνεται-σε βαριά μορφή-ως σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα, ενδομήτριες ή αυχενικές μολύνσεις σε εγκύους.
Ο αριθμός των θανάτων από λιστερίωση υπερβαίνει ακόμη και εκείνον από σαλμονέλα, μετά από κατανάλωση μολυσμένων φιστικιών. Το 2009, στις ΗΠΑ, είχαν πεθάνει εννέα άνθρωποι και είχαν προσβληθεί περισσότεροι από 700.

Το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Ασθενειών ανακοίνωσε ότι, μέχρι στιγμής, περισσότερες από 18 πολιτείες έχουν αναφέρει μολύνσεις λιστερίωσης.

Τέσσερις από τους 13 ανθρώπους που πέθαναν ήταν κάτοικοι του Νέου Μεξικού, δύο του Κολοράντο, δύο του Τέξας και οι άλλοι πέντε ζούσαν στο Κάνσας, το Μέριλαντ, το Μιζούρι, τη Νεμπράσκα και την Οκλαχόμα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
www.in.gr

8 τροφές που απαγορεύεται να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή. Χρειάζεται, όμως, και προσοχή.  Οπως ως προς το τι βάζει κανε...