Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Αντιποίηση αρχής και προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρήσεων τροφίμων στις Κυκλάδες

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατόπιν επαναλαμβανόμενων καταγγελιών συστήνει στους επιχειρηματίες μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων, που επισκέπτονται κατ’ ιδίαν ή επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες Υπουργείων ή/και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, με σκοπό την είσπραξη χρημάτων.
Πιο συγκεκριμένα στο Νησί της Τήνου παρουσιάστηκαν κρούσματα αντιποίησης αρχής που αφορούν τον ΕΦΕΤ, με σκοπό την εξαπάτηση των επιχειρήσεων παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης, κλπ.
Οι φερόμενοι ως Ελεγκτές του ΕΦΕΤ λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς εισπρακτικό και παράνομο εκμεταλλευόμενοι τον αιφνιδιασμό του επιχειρηματία. Η συνήθης προσέγγιση εκφοβισμού και παραπλάνησης έχει ως εξής: «το επόμενο διάστημα θα γίνουν έλεγχοι που θα οδηγήσουν στην επιβολή υψηλών προστίμων, με την καταβολή ορισμένου χρηματικού ποσού εκδίδεται βεβαίωση που σας κατοχυρώνει ώστε να τα αποφύγετε».
Για την προστασία σας ο ΕΦΕΤ συστήνει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ελέγχετε την υπηρεσιακή ταυτότητα και την εντολή ελέγχου του υπαλλήλου.
Παρακαλούμε τους συναδέλφους μας στα νησιά των Κυκλάδων να καταγγέλλουν στις τοπικές αστυνομικές αρχές κάθε περιστατικό το οποίο συνιστά αντιποίηση αρχής

 http://www.e-kyklades.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...