Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Τσικνοπέμπτη και χοληστερίνη: Φάτε με "κόλπα"!

Η παράδοση σήμερα θέλει να τρώμε... μέχρι τελικής πτώσης, ψητό κρέας  και λουκάνικα. Όμως, η παράδοση το θέλει αυτό, επειδή σε δέκα ημέρες  ξεκινά η νηστεία για το Πάσχα και υποτίθεται ότι δεν θα φάμε καθόλου  κρέας για 50 ολόκληρες ημέρες.
Εμείς, όμως και νηστεία δεν κάνουμε, και σήμερα σκοπεύουμε να τρελάνουμε τα… μηχανάκια των μικροβιολογικών εργαστηρίων.
Επειδή όμως Τσικνοπέμπτη χωρίς κρέας στα κάρβουνα δεν γίνεται, δείτε  τι μπορείτε να φάτε ώστε να αυξήσετε τη χοληστερίνη σας όσο το δυνατόν  λιγότερο.
-Κρέας δεν είναι μόνο τα παϊδάκια. Υπάρχουν και τα μπιφτέκια και το  κοτόπουλο, ακόμη και οι χοιρινές μπριζόλες, στις οποίες το λίπος που  υπάρχει στα άκρες μπορούμε να το αποφύγουμε.
-Ναι στο λουκάνικο, αλλά με μέτρο. Δεν είναι ανάγκη να φάτε μισό μέτρο λουκάνικο… λόγω της ημέρας. Δυο- τρεις μπουκιές αρκούν.
-Σήμερα η ημέρα δεν επιτάσσει γλυκό. Οπότε δεν είναι ανάγκη μετά από τόσο κρέας να φάτε και γλυκό. Λίγο φρούτο, αρκεί.
Τέλος, αν είστε από τους φανατικούς της υγιεινής διατροφής ή χορτοφάγος,  υπάρχει και η σόγια με την οποία μπορείτε να φτιάξετε καταπληκτικά  μπιφτέκια.

πηγή: madata.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...