Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Απέφυγε τα delivery

Γυρίζοντας σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα, η πρώτη σου μηχανική κίνηση είναι να παραγγείλεις φαγητό απ’ έξω; Είναι πια καιρός να αποβάλεις αυτή την ανθυγιεινή συνήθεια και να βρεις τρόπους να αντικαταστήσεις το «γρήγορο» φαγητό με πιο ισορροπημένες επιλογές.
  • Στο τέλος της ημέρας, μην επιβραβεύσεις τον εαυτό σου με έτοιμο φαγητό αλλά με κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα ένα ζεστό μπάνιο.
  • Όταν βρεθείς μπροστά στον πειρασμό, μη σκεφτείς την απόλαυση που θα σου προσφέρει το σουβλάκι ή η πίτσα αλλά την επίπτωση που θα έχει στην υγεία και στο βάρος σου. Ακόμη και κάτι τόσο απλό είναι ικανό να λειτουργήσει σαν αποτρεπτικός παράγοντας.
  • Σκέψου εύκολες και γρήγορες συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις μόνος σου ως ένα ελαφρύ βραδινό: μία σαλάτα με λαχανικά εποχής και τόνο ή κοτόπουλο, κρίθινο παξιμάδι (ντάκο) με τυρί χαμηλών λιπαρών και τομάτα ή ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, τυρί και αλλαντικό με ελαιόλαδο.
  • Προπαντός οργανώσου. Μπορείς κάθε βράδυ να μαγειρεύεις το φαγητό της επόμενης ημέρας έτσι ώστε όταν γυρίζεις σπίτι από τη δουλειά να σε περιμένει ένα υγιεινό, σπιτικό πιάτο και όχι του delivery.
πηγή: nutrimed.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...