Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Μαγειρέψτε υγιεινά

Δε χρειάζεται να είστε ειδικός για να μαγειρεύετε υγιεινά στο σπίτι σας. Αρκεί να γνωρίζετε κάποιους κανόνες και να τους ακολουθείτε πιστά. Ο κυριότερος; Να συνηθίσετε να προετοιμάζετε το φαγητό σας με ελάχιστο ή καθόλου λίπος. Από εκεί κι ύστερα όλα είναι εύκολα, που θα γίνουν αι...νόστιμα, αν χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας μαζί με διάφορα υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα
σας!

Έχετε, λοιπόν, υπόψη σας τα παρακάτω:
  • Αφαιρείτε όσο το δυνατό περισσότερο από το λίπος που βλέπετε στο κρέας πριν το μαγειρέψετε. Επίσης, μπορείτε να αφαιρείτε το λίπος από τις σούπες, τα βραστά και τις σάλτσες βάζοντάς τα για λίγο στο ψυγείο. Με τον τρόπο αυτό το λίπος θα συγκεντρώνεται στην επιφάνεια του φαγητού, θα παγώνει κι έτσι θα το αφαιρείτε εύκολα με ένα κουτάλι.
  • Δοκιμάσετε να ψήνετε αντί να τηγανίζετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες για το μουσακά. Δε θα είναι μόνο το ίδιο νόστιμες, αλλά και πολύ πιο ελαφρές. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με πολλές άλλες τροφές, που παραδοσιακά τις τσιγαρίζετε στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Αν πάλι θέλετε να σοτάρετε οπωσδήποτε το κρέας ή τα λαχανικά, κάντε το χωρίς όμως βούτυρο ή λάδι. Αντί για αυτά, χρησιμοποιήστε κρασί, νερό ή ζωμό.

πηγή:syllektiko.blogspot.com

Υπουργική Απόφαση με αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017), με θέμα: «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών και άλλες διατάξεις»

Δημοσιεύτηκε σήμερα (23-06-2017) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα Υγειονομική Διάταξη (Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-0...