Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Προστατευτείτε από τις γαστρεντερικές λοιμώξεις


Τι πρέπει να κάνετε το καλοκαίρι που βρίσκονται σε έξαρση

Οι γαστρεντερικές λοιμώξεις είναι αυτές που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, γι' αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί και να λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα προστασίας ώστε να περάσουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Σημαντική είναι η σωστή συντήρηση των φαγητών, τα οποία δεν θα πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου και κατάψυξης γιατί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών παθαίνουν αλλοιώσεις που μπορούν να προκαλέσουν γαστρεντερικές λοιμώξεις.Δεν πρέπει ν αφήνουμε εκτεθειμένα στον ήλιο μπουκάλια με νερό, αφού τα βακτηρίδια και οι μικροοργανισμοί πολλαπλασιάζονται.Πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, αλλά και όλα τα φαγητά (φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο), όπως και τα σκεύη της κουζίνας.Καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα στάσιμα νερά, όπως αυτά που βρίσκονται στα σιντριβάνια, αφού εκεί βρίσκονται κολοβακτηρίδια και σαλμονέλα, καθώς και η επαφή με το στόμα με το ακροφύσσιο σε ψύκτες νερού, αφού αν κάποιος με κάποια λοίμωξη έχει ακουμπήσει πριν μπορεί η λοίμωξη να μεταδοθεί μέσω και του νερού.


πηγή: http://www.newsbeast.gr

Ημερίδα για την επίδραση της διατροφής στην ψυχική και σωματική υγεία

Η ημερίδα απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες υγείας. Tο Τμήμα Διατροφής του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομε...