Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μπιφτέκια δηλητηριάζουν παιδιά στη Γαλλία


Ο κιμάς ήταν μολυσμένος με έναν τύπο του E.coli

Έξι παιδιά νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομείο της πόλης Lily της βόρειας Γαλλίας με τροφική δηλητηρίαση, η οποία συνδέεται με ένα τύπο του βακτηρίου E.coli και την έπαθαν μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων μπιφτεκιών από βοδινό κρέας που προήλθε από τη Γερμανία. Ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί καμία σχέση με την επιδημία του θανατηφόρου αιμορραγικού E.coli στη Γερμανία.

Η κατάσταση της υγείας των έξι παιδιών παραμένει σοβαρή, αλλά βρίσκονται εκτός κινδύνου σύμφωνα με εκπρόσωπο της περιφερειακής υπηρεσίας υγείας της πόλης.

Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών, η γαλλική SEB, έδωσε χθες εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης σήμερα διευκρίνισε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα του προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

Τα έξι παιδιά που νοσηλεύονται, ηλικίας από 20 μηνών ως 8 χρονών, προέρχονται από διάφορες πόλεις στη βόρεια Γαλλία και δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, παρά μόνον ότι κατανάλωσαν τον ίδιο τύπο μπιφτεκιών. Ένα έβδομο παιδί, το οποίο είχε εισαχθεί χθες στο νοσοκομείο, μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι του στη διάρκεια της νύχτας.

Ωστόσο ο πρόεδρος και γενικός διεθυντής της SEB εξέφρασε αμφιβολία ότι η μόλυνση αυτή οφείλεται στα μπιφτέκια. «Στα επτά παιδιά που μολύνθηκαν, τουλάχιστον ένα από αυτά δήλωσε ότι δεν κατανάλωσε μπιφτέκια, αυτό θέτει και πάλι ένα ερώτημα», κατέληξε

Πηγή: www.newsbeast.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...