Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Ετοιμάζω ταξίδι... πάρε στη βαλίτσα σου τα πιο έξυπνα υγιεινά σνακ!

Για να μην πεινάσει κανείς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου. Να είσαι βέβαιη ότι το να ετοιμάσεις μικρά γεύματα θα έχει ως αποτέλεσμα όλοι να χορτάσουν, τρώγοντας κάτι υγιεινό.Το ολοκαίνουριο εντυπωσιακό μαγιό, δύο πετσέτες, αέρινα φορέματα! Κάνεις την τελευταία check list για τη βαλίτσα των διακοπών. "Έξυπνα" και υγιεινά σνακ για να μην πεινάσει κανείς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου ετοίμασες;. Να είσαι βέβαιη ότι με μικρά αλλά πλήρη γεύματα θα χορτάσουν όλοι, τρώγοντας παράλληλα κάτι υγιεινό.
Τα υλικά ενός υγιεινού μικρού γεύματος

Προετοίμασε υγιεινά και ισορροπημένα σνακ, τα οποία να είναι θρεπτικά για όλους. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιλαμβάνουν, όχι μόνο υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, αλλά και λιπαρά. Τα λιπαρά είναι ένα αναπόσπαστο μέρος της διατροφής μας, καθώς μας παρέχουν ενέργεια και το σώμα τα χρειάζεται για να απορροφήσει σημαντικές βιταμίνες (A, D και E).

Τips για την κατάλληλη επιλογή των υλικών
Και φυσικά μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα των λιπαρών, κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν ετοιμάζετε αυτά τα σνακ:

• Απόφυγε γεύματα και γλυκά φτιαγμένα με αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο. Επίσης προσπάθησε να μείνεις μακριά από γαλακτοκομικά προϊόντα πλήρη σε λιπαρά, όπως τα λιπαρά τυριά ή το πλήρες γάλα. Αυτά τα τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε «κακά» λιπαρά (δηλαδή σε κορεσμένα λιπαρά), δεδομένου ότι προέρχονται από ζωικές πηγές.

• Η πιο έξυπνη επιλογή είναι να φτιάξεις νόστιμα σνακ, όπως ένα σάντουιτς με γαλοπούλα, ντομάτα και μαρούλι. Αντί για αγελαδινό βούτυρο στο ψωμί, μια υγιεινότερη επιλογή είναι η φυτική soft μαργαρίνη. Με αυτόν τον τρόπο έχεις ένα σνακ που είναι εύκολο να προετοιμαστεί και, επίσης, περιέχει όλα τα κύρια θρεπτικά συστατικά: πρωτεΐνες από τη γαλοπούλα, υδατάνθρακες από το ψωμί και «καλά» απαραίτητα λιπαρά από τη μαργαρίνη.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

8 τροφές που απαγορεύεται να βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη συσκευή. Χρειάζεται, όμως, και προσοχή.  Οπως ως προς το τι βάζει κανε...