Μετά το ψήσιμο πρέπει να αφήνουμε τις μαγειρεμένες τροφές να κρυώσουν και εάν δεν καταναλωθούν αμέσως, να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Καλό θα ήταν να μη φυλάσσουμε στο ψυγείο μαγειρεμένα τρόφιμα πέραν των δύο ημερών.
Τα ωμά τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται σε ξεχωριστό χώρο στο ψυγείο από τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
Τα ωμά τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται σε ξεχωριστό χώρο στο ψυγείο από τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
Προσοχή! Είναι σημαντικό υγρά από ωμές, δυνητικά μολυσμένες τροφές να μην πέφτουν σε άλλες τροφές που θα καταναλωθούν ωμές.
Για το λόγο αυτό τρόφιμα που έχουν ήδη μαγειρευτεί ή τρόφιμα που θα καταναλωθούν ωμά, πρέπει να είναισκεπασμένα στο ψυγείο.
Επίσης, πρέπει το ωμό κρέας και τα πουλερικά να φυλάσσονται σε σκεύη με καπάκι, στο κάτω μέρος του ψυγείου, ώστε να μη στάζει αίμα πάνω σε άλλα τρόφιμα.
Τέλος, τρόφιμα με μούχλα πρέπει να πετιούνται και οι επιφάνειες του ψυγείου να καθαρίζονται διεξοδικά με χρήση σαπουνιού και νερού.
Για το λόγο αυτό τρόφιμα που έχουν ήδη μαγειρευτεί ή τρόφιμα που θα καταναλωθούν ωμά, πρέπει να είναισκεπασμένα στο ψυγείο.
Επίσης, πρέπει το ωμό κρέας και τα πουλερικά να φυλάσσονται σε σκεύη με καπάκι, στο κάτω μέρος του ψυγείου, ώστε να μη στάζει αίμα πάνω σε άλλα τρόφιμα.
Τέλος, τρόφιμα με μούχλα πρέπει να πετιούνται και οι επιφάνειες του ψυγείου να καθαρίζονται διεξοδικά με χρήση σαπουνιού και νερού.
πηγή: www.newsbomb.gr