Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Πώς να διατηρούμε τα μαγειρεμένα τρόφιμα

Μετά το ψήσιμο πρέπει να αφήνουμε τις μαγειρεμένες τροφές να κρυώσουν και εάν δεν καταναλωθούν αμέσως, να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο. Καλό θα ήταν να μη φυλάσσουμε στο ψυγείο μαγειρεμένα τρόφιμα πέραν των δύο ημερών.

Τα ωμά τρόφιμα πρέπει να διατηρούνται σε ξεχωριστό χώρο στο ψυγείο από τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
Προσοχή! Είναι σημαντικό υγρά από ωμές, δυνητικά μολυσμένες τροφές να μην πέφτουν σε άλλες τροφές που θα καταναλωθούν ωμές.

Για το λόγο αυτό τρόφιμα που έχουν ήδη μαγειρευτεί ή τρόφιμα που θα καταναλωθούν ωμά, πρέπει να είναισκεπασμένα στο ψυγείο.

Επίσης, πρέπει το ωμό κρέας και τα πουλερικά να φυλάσσονται σε σκεύη με καπάκι, στο κάτω μέρος του ψυγείου, ώστε να μη στάζει αίμα πάνω σε άλλα τρόφιμα.

Τέλος, τρόφιμα με μούχλα πρέπει να πετιούνται και οι επιφάνειες του ψυγείου να καθαρίζονται διεξοδικά με χρήση σαπουνιού και νερού.

πηγή: www.newsbomb.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...