Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Εντατικοί έλεγχοι για «ελληνοποιημένα» αμνοερίφια


Εντατικούς ελέγχους στα σύνορα θα πραγματοποιήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα μεικτά κλιμάκια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο «ελληνοποιήσεων» αμνοεριφίων, ενόψει του Πάσχα.

«Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συνεργασία με τους συνοριοφύλακες» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια, με θέμα τον έλεγχο της πασχαλινής αγοράς. Σύμφωνα με τον ίδιο, έμφαση θα δοθεί στις περιοχές των συνόρων που, όπως είπε, είναι ευαίσθητες σε ατασθαλίες σε ό,τι αφορά την προέλευση των κρεάτων.

Παράλληλα έλεγχοι θα διεξάγονται σε όλες τις αγορές, όλων των περιφερειακών ενοτήτων, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των προϊόντων που θα διατεθούν προς κατανάλωση, η σωστή λειτουργία των σφαγείων αλλά και η διατήρηση των τιμών σε σταθερά επίπεδα. «Θα ελεγχθούν τα πάντα, από λαϊκές αγορές και μικρομάγαζα μέχρι σούπερ μάρκετ, αγορές κρεάτων και σφαγεία» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης και τόνισε ότι έγινε ο κατάλληλος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και κλιμακίων.

πηγή: newsbeast.grΥπουργική Απόφαση με αριθμ. Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017), με θέμα: «Υγειονομικοί όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων τροφίμων / ποτών και άλλες διατάξεις»

Δημοσιεύτηκε σήμερα (23-06-2017) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η νέα Υγειονομική Διάταξη (Υ1γ/Γ.Π/οικ.47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-0...