Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μηνύσεις σε 17 σχολικά κυλικεία της Αττικής


Οι μηνυτηριες αναφορες κατατεθηκαν στον εισαγγελεα απο την Περιφερεια Αττικης, επειδη διεθεταν μη επιτρεπομενα ειδη και δεν ειχαν αναρτημενους τιμοκαταλογους.



Σύμφωνα με στοιχεία της Περιφέρειας, συνεργεία της οποίας πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους σε σχολικά συγκροτήματα και κυλικεία, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έως και την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2011, είχαν ελεγχθεί συνολικά 1.440 σχολικές μονάδες και 1.018 κυλικεία, που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα σχολικά συγκροτήματα.

Σκοπός των ελέγχων είναι η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κύριους, βοηθητικούς και κοινόχρηστους χώρους των σχολείων και των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών και να προστατεύεται η Δημόσια Υγεία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στα κυλικεία των σχολείων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των υγειονομικών διατάξεων που αφορούν την ασφάλεια των τροφίμων, τα οποία καταναλώνουν οι μαθητές. 

Από τα 1.018 κυλικεία, που ελέγχθηκαν, σε 40% από αυτά έγιναν συστάσεις, οι οποίες αφορούσαν την πώληση μη επιτρεπομένων ειδών, ελλείψεις και ύπαρξη φθαρμένου εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, χρήση ακατάλληλου ή βρώμικου ρουχισμού από τους εργαζομένους στα κυλικεία, ελλείψεις σε βιβλιάρια υγείας, βιβλία υγειονομικού ελέγχου και εκκρεμότητες με την άδεια λειτουργίας. Για 17 περιπτώσεις κατατέθηκαν μηνυτήριες αναφορές, επειδή διέθεταν μη επιτρεπόμενα είδη και δεν είχαν αναρτημένους τιμοκαταλόγους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα θέματα Δημόσιας Υγείας και προστασίας των καταναλωτών και πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για τους μικρούς καταναλωτές, τους μαθητές των σχολείων. Οι επαγγελματίες πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν παίζουμε με την υγεία των παιδιών. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και θα επιβάλουμε όσα ορίζει ο νόμος σε κάθε περίπτωση».

πηγή: newsit.gr

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Προστασία της Δημόσιας Υγείας κατά την παροχή συσσιτίων και υγειονομικοί όροι λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων»

Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής κατά την παρασκευή και τη διανομή συσσιτίων, υπενθυμίζουμε την υπ'αρ. πρ...